Marlies

@mcs_visagie

‘In 2018 heb ik de Vakopleiding Visagie bij Art of Colors gevolgd. Je kunt aansluitend een Advanced Class volgen, deze heb ik bijna afgerond! Wat mij opviel tijdens mijn opleiding bij Art of Colors is dat je al erg snel de kans krijgt om mee te werken aan toffe, leerzame en inspirerende stages. Dit helpt enorm! Niet alleen bij je beeldvorming (het geeft je een beeld wat je ermee kan doen na de opleiding), maar het helpt je ook beter worden in je vak als makeup artist.

Tijdens de opleiding heb je een paar keer per week les, doordeweeks maak je huiswerkopdrachten waar je in de lessen feedback op krijgt van een docent. De stages die de opleiding aanbiedt zijn niet verplicht en je krijgt ook geen ‘straf’ als je je huiswerk niet gedaan hebt. Hier heb je namelijk alleen maar jezelf mee. Je ziet dan ook gaandeweg 

grote niveauverschillen ontstaan onder medestudenten. De leergierige leerlingen (die altijd aanwezig zijn bij de lessen en hun huiswerk maken) zie je met kop en schouder boven de rest uitsteken. Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om tijdens de opleiding open te staan voor feedback van de docenten en medecursisten. Daar kun je namelijk het allermeeste van leren. Op die manier bepaal jij zelf hoeveel je uit je opleiding haalt. 

Voor mij was de opleiding (en de bijbehorende stages) zo goed bevallen, dat ik ook besloot de aanvullende Advanced Class te volgen. Dit is niet alleen een manier om extra kennis op te doen, maar ook een mogelijkheid om je portfolio naar een hoger level te tillen. Inmiddels ben ik ook aangesloten bij de Art of Colors Agency. Dit houdt in dat ik regelmatig toffe en betaalde opdrachten krijg voorgeschoteld. 

Ik kan iedereen die een passie voor make-up heeft deze opleiding aanbevelen. Het is een brede, persoonlijke opleiding waarmee je alle kanten op kunt in het vak.’