Masterclass hairstyling

Moeiteloos en toch gepolijst: hoe doen de grote hairstylisten het toch? Ze toveren met gemak kunstige fashionable coupes tevoorschijn. Wil jij als aanvulling op je visagie opleiding óók hairstyling op je cv kunnen zetten - om zo als een volledig makeup artist aan de slag te kunnen? Dan is de Masterclass Hairstyling iets voor jou.

Het toverwoord bij deze Masterclass is passie. Voor deze Masterclass hoef je namelijk geen ervaring met haar te hebben, maar bezit je wél de passie om er iets mee te doen. De Masterclass Hairstyling bij Art of Colors is speciaal voor de makeup artist die naast goede make-up ook hairstyling en editorial hair on set wilt kunnen maken. De Masterclass is een aanvulling op je visagie opleiding om als allround makeup artist aan de slag te kunnen. Een team docenten uit het vak leert je in 1,5 maand, in kleine klassen de basics op het gebied van hairstyling.

Make-up sets

We werken in de vakopleiding met geselecteerde professionele merken. Klik op de sets hieronder om de inhoud te bekijken.

Masterclass Hairstyling Amsterdam Art of Colors Masterclass Hairstyling voor visagisten Amsterdam Art of Colors Masterclass Hairstyling voor MUAH Amsterdam Art of Colors Masterclass Haarstyling Amsterdam

Waarom Art of Colors

Bij de Masterclass Hairstyling leer je praktijkgericht te werken. Want bij deze Masterclass leer je niet alleen tijdens elke les hoe je verschillende looks kunt maken, maar ontdek je ook je eigen creativiteit ontwikkelen en krijg je van een professionele hairstylist alle extra’s en technieken aangeleerd om als volledig makeup artist aan de slag te kunnen. Deze masterclass is dan ook de perfecte aanvulling op je Visagie Opleiding of Advanced Class.

Over de lessen

Benieuwd wat er in de lessen gebeurt? Tijdens onze lessen leer je conceptueel denken én werken.  Techniek is het hoofdingrediënt van deze Masterclass. Zo leer je niet alleen werken met de krultang en stijltang, maar krijg je ook de fijne kneepjes van het extensions aanbrengen aangeleerd. Als je thuis wilt oefenen kun je dat doen op een oefenhoofd (met echt haar), deze krijg je na de eerste les mee naar huis om je opdrachten mee te maken. Tijdens de lessen kun je gebruik maken van de gratis online modellenbank, en dien je een model mee te nemen. Je hebt de Masterclass Hairstyling nodig als makeup artist. Het is geen aanvulling, maar wordt door veel (toekomstige) klanten gezien als een vereiste. Bij veel opdrachten wordt namelijk van je verwacht dat je ook hairstyling kunt toepassen.

Wat je leert in onze lessen

 • Werken met verschillende materialen en producten
 • Het ‘preppen’ van het haar
 • Een strakke staart maken
 • Verschillende vlechttechnieken
 • Verschillende manieren van föhnen
 • Het zetten van golven en krullen
 • De techniek van touperen
 • Verschillende technieken om het haar te bevestigen
 • Verschillende manieren om het haar op te steken
 • Verschillende knopen en twists aan te brengen
 • Het haar uitwerken van basic tot big fashion hair

Een fijne extra voor jou als student: Wil je aan het einde van de Masterclass verder werken met Art of Colors? Leuk! Het is eventueel mogelijk om in het make-up en hair team van de Art of Colors Agency te werken.

Het prijskaartje 

De Masterclass Hairstyling kost €619,- of 4 termijnen van €161,-

Studenten en oud-studenten van Art of Colors ontvangen €150,- korting.

Voor de Masterclass Hairstyling vragen we je een basispakket haarstyling af te nemen. Dit pakket is verkrijgbaar vanaf €175,-. 

Naar onze lessen dien je je eigen visagie- en hairstylingmaterialen mee te nemen. Wat dat precies is? Kort na je inschrijving ontvang je een lijst met alle materialen die je nodig hebt. 

Bij het inschrijven vragen we €100,- inschrijfgeld te betalen. Vanaf dat moment houden we een plek voor je vrij. Na betalen van het inschrijfgeld kun je 14 dagen kosteloos annuleren.

Start je inschrijving door de startdatum van je voorkeur te kiezen onder 'Startdata & inschrijven'.

De extra’s voor studenten

 • Je kunt gebruik maken van onze gratis online modellenbank.- Tijdens onze opleiding krijg je persoonlijke aandacht, omdat we kleine klassen hebben.
 • Na de opleiding heb je de mogelijkheid om in het make-up en hair team van Art of Colors Agency te werken.
 • Daarnaast kun je gebruik maken van onze hairstylingmaterialen en make-up van onder andere M.A.C. Cosmetics, NARS, NYX en INGLOT. 
 • Drankjes.