STAP-Budget opleiding visagie

Ontvang tot €1000,- korting op de vakopleiding visagie, de Advanced Class of Masterclass Hairstyling met STAP-Budget

Op 1 maart 2022 is de nieuwe STAP-regeling van de overheid ingegaan waarmee je tot €1.000,- subsidie kunt krijgen bij scholen die in het STAP-scholingsregister staan. De opleidingen van Art of Colors makeup artist school staan in dit register.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een bijdrage in de kosten voor je opleiding. De hoogte is maximaal €1000,- en kun je 1 keer per jaar aanvragen. 

Let op! Het STAP-budget vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting per 1-1-2022. Het budget moet tijdig aangevraagd worden (soms 2,5 maand voor je start met de opleiding). Schrijf je tijdig in of informeer vooraf of je het STAP-Budget kunt aanvragen voor de opleiding van jouw voorkeur. 

Voor wie is het STAP-budget?

Als je in Nederland woont en een BSN-nummer hebt voldoe je waarschijnlijk aan de criteria:

  • Je bent een EU-burger of een partner van een EU-burger
  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar
  • Je volksverzekerd bent. Heb je in de afgelopen 24 maanden minstens zes maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de Nederlandse volksverzekeringen. De periode van zes maanden wordt geteld vanaf drie maanden voor de maand waarin je STAP budget aanvraagt.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen

Hoe werkt het?

Je kunt in 4 eenvoudige stappen het STAP-Budget aanvragen

Stap 1:   Schrijf je in voor de vakopleiding visagie met de startdatum van jouw voorkeur

Stap 2:   Je ontvangt tijdig voor 1 mei van ons een herinnering met je inschrijfnummer van Art of Colors, waarmee je jouw START-Budget kunt opvragen.

Stap 3:   Voor het aanvragen van een STAP-Budget heb je een DigID nodig. Heb je nog geen DigID? Vraag die dan nu alvast aan

Stap 4:   Wanneer je het STAP-Budget toegewezen krijgt, brengen wij het bedrag in mindering op het lesgeld.

Lees hieronder verder voor meer informatie of bekijk de opleiding visagie.

UWV STAP-Budget

CPD Gecertificeerd
CRKBO Geregistreerde instelling
NRTO Keurmerk