Dit is de vakopleiding visagie

Visagist worden

Aan het eind van de opleiding ben je een allround MUA en kun je iedereen opmaken. Je krijgt praktijkgerichte visagie lessen, 4 fotoshoots, foto's voor je portfolio, stages en exclusieve extra make-up masterclasses. Uniek is onze online omgeving waarin je naast exclusief lesmateriaal, make-up tutorials op het gebied van uiterlijke verzorging en make-up aanbrengen en social mediatraining ook de online modellenbank vindt. Visagie is een echt vak, waar je bij ons dan ook een echt erkend visagie diploma voor kan halen.  en als professionele make-up artists aan de slag kunt bij de Art of Colors Agency.

Bij Art of Colors leer je in de allround vakopleiding visagie alle kneepjes van het vak. Aan het eind van de opleiding kun je elke man of vrouw opmaken ongeacht leeftijd, huidtype, huidkleur, gezichtsvorm, eventuele correcties en make-up look. 

We onderscheiden ons verder met: 

  • zeer praktijkgerichte lessen 
  • docenten die jaren lange ervaring hebben in de beauty industrie en werkzaam zijn backstage bij onder andere fashion shows, tv programma’s en fotoshoots
  • creatieve lessen en fotoshoots
  • stages en coaching 
  • ruimte om een eigen visie en stijl te ontwikkelenen
  • een professionele en prettige sfeer
  • extra ondernemers les voor makeup artists
  • extra make-up masterclasses van high-end merken
  • extra hairstyling masterclass van Kevin Murphy trainers
  • coaching tijdens de opleiding om samen met jou je droom waar te maken

Lees hieronder meer.

Praktijkgerichte lessen

Tijdens onze praktijklessen worden alle make-up technieken uitgelegd die je nodig hebt om als professioneel make-up artist aan de slag te gaan. Alles begint natuurlijk bij een goede basis, tijdens de eerste paar lessen wordt hier uitgebreid aandacht aan gegeven en leer je kijken naar make-up vanuit het oogpunt van een makeup artist (MUA).

Het juist preppen van de huid, de juiste foundation kleur vinden, werken op verschillende huidskleuren en ondertonen, perfecte wenkbrauwen en een mooie nomake-up look creëren leer je dan ook uitgebreid zodat je je al snel ook kan verdiepen in technieken zoals shape & highlight, oogmake-up looks (smokey eyes, cut crease, halo eyes), eyeliner technieken en theorie zoals kleurenleer. Naast de hele technische lessen krijg je in de opleiding ook creatievere lessen zoals de les "fashion week make-up".

Een verlenging van de praktijklessen is onze online leeromgeving. Hier vind je ter voorbereiding het huiswerk voor elke les. Na elke les kun je jouw huiswerk posten waar je vervolgens feedback op krijgt van de docent. Ook vind je hierin verschillende make-up tutorials die je altijd terug kan kijken, een uitgebreide social media training en de online modellenbank die je als student kunt gebruiken. 

Fotoshoots

Tijdens de opleiding zijn er 4 fotoshoots waarbij je onder begeleiding leert hoe make-up zich vertaald op beeld. Je leert samenwerken en communiceren met een fotograaf. Tijdens de shoots laat je je technieken en creativiteit zien in prachtige make-up looks. Alle shoots hebben een thema als Bronzed beauty, Beauty look, MET Gala en een eindshoot opdracht.

Stages

Het leren van make-up blijft bij Art of Colors niet enkel in de lessen of in de digitale leeromgeving, maar je krijgt de mogelijkheid om het meteen in praktijk toe te passen! Verschillende stage-opdrachten worden aangeboden tijdens de opleiding en deze zijn uiteenlopend van fotoshoots, fashion shows, filmopnames etc… 

Events

Bij Art of Colors vinden we het belangrijk om studenten dichtbij de beauty industrie te brengen, zo hebben we verschillende samenwerkingen met high end beauty brands. Merken zoals NARS Cosmetics, MAC Cosmetics, Laura Mercier, NYX Cosmetics en INIKA. Regelmatig worden er dan ook events, (online) trainingen en masterclasses gegeven door senior makeup artists van deze merken. Dit bied de mogelijkheid voor studenten om nog meer kennis op te doen, zich te laten inspireren en om te netwerken. Ook bieden deze merken samen met Art of Colors onderstaande volledige professionele make-up sets met meer dan 30% korting aan.

Garantie

Wij doen wat we beloven! Op ons Instagram account posten we dagelijks werk van studenten, fotoshoots, stages en de extra masterclasses. Bekijk hier het werk van studenten of de backstage aftermovies van stages en masterclasses. Of lees de de ervaringen die studenten gedeeld hebben op Google reviews


Klik hier om terug te keren naar de opleiding visagie pagina

Lesboek Visagie