Vakopleiding visagie

Zit je dagelijks op YouTube naar tutorials te kijken, met je neus in de bladen of volg je een rits aan goede makeup artists op Instagram? Misschien wil je je liefde voor make-up naar een nog hoger level tillen? Dan is de visagie opleiding van Art of Colors iets voor jou. Deze opleiding leert je in acht maanden, met behulp van docenten uit het vak, een professionele makeup artist te worden (MUA).

Sta je te popelen om de broodnodige make-up skills eigen te maken? Kwast en make-up kit in de aanslag, want bij Art of Colors krijg je alle technieken aangeleerd om een goede make-up aan te brengen. Dit met behulp van een team docenten die werken in het vak (denk aan tv, film, BN’ers, fotoshoots en editorials). Elke docent heeft een eigen lesgroep onder zijn of haar hoede en geeft studenten een kijkje in de keuken van de visagiewereld en alles wat daarbij komt kijken.


Waarom Art of Colors

Onze opleiding onderscheidt zich van andere opleidingen omdat we een complete make-up ervaring bieden en persoonlijke aandacht bovenaan ons prioriteitenlijstje hebben staan. In de opleiding zijn meerdere fotoshoots, masterclasses en stages inbegrepen. Aan het einde van de opleiding ontvang je een diploma. Wil je zien wat je van de beste make-up opleiding kunt verwachten? Bekijk bij Aftermovies films van onze lessen, events, stages en make-up opdrachten. 

Dit heb je nodig

Per les wordt aangegeven of je een model dient mee te nemen. Hiervoor kun je of je eigen model meenemen óf gebruik maken van de gratis online modellenbank van Art of Colors. Naast een model heb je voor onze opleiding de juiste spullen nodig om je werk te kunnen doen. Een uitgebreide, professionele make-up set met penselen. Deze kun je aanschaffen bij Art of Colors na je inschrijving.

Inbegrepen bij alle pakketten zijn: een uitgebreid lesboek, face chart book en acht digitale foto's voor je portfolio. Bij alle sets kun je kiezen uit verschillende ZUCA cases. De inhoud van de make-up sets kun je hier bekijken. Op alle sets zit meer dan 30% korting ten opzichte van de prijs in de winkel. De aanschaf van de make-up set is, net als het lesgeld, aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Het prijskaartje

Onze opleiding heeft twee vestigingen in hartje Amsterdam en in Hoorn. De prijs voor de visagie opleiding is één van de voordeligste in Nederland voor 30 lessen (90 lesuren), meerdere stages en make-up events.

 • Amsterdam € 2750,-
  Nederlands of/or English
 • Hoorn € 2570,-
  Alle lessen worden in het Nederlands gegeven

Bij deze prijs zit het inschrijfgeld, lesgeld, 4 fotoshoots, gebruik van extra lesmateriaal op school van NARS, M.A.C Cosmetics, INGLOT en NYX Cosmetics inbegrepen. Je kunt het lesgeld in lage maandelijkse termijnen betalen. Klik op rode knop 'Inschrijven' om de startdata te bekijken. 

Let op! Ontvang tot meer dan 36% terug van het lesgeld en de aanschaf van je make-up set van de Belastingdienst in 2019. Voor 2020 is nog niet duidelijk of de studiekostenaftrek blijft bestaan en zo ja, hoe die er dan uitziet. Klik hier voor meer informatie.

De stages

Leer achter de schermen te werken en doe meerdere stages in een korte periode. Zo doe je niet alleen een dosis praktijkervaring op, maar leer je ook onder hoge druk te presteren en voor verschillende opdrachtgevers te werken. Je kunt zelf aangeven of en welke stage je wilt doen. Zo bereid je je voor op freelance werken als makeup artist en wie weet werk je straks via Art of Colors Agency.

Voorbeelden van stages zijn:

 • Fashion shows bij het Dutch Sustainable Fashion Week, Amsterdam Fashion Instituut (AMFI) of de Kunstacademie
 • Fotoshoots met de styling academies Vogue en Art of Colors Style School
 • Filmmake-up bij de Nederlandse Filmacademie
 • Fotoshoots bij fotografen en events als de Heeren van Amstel en het JAZ Hotel
 • Assisteren docenten Art of Colors

Extra’s voor studenten

Onze opleiding werkt samen met bekende merken in de beautybranche, daar kun jij je voordeel mee doen. Tijdens de opleiding kun je deelnemen aan events van NARS, M.A.C Cosmetics, INGLOT en NYX Cosmetics. Daarnaast ontvangen alle studenten korting bij deze merken. 

De extra’s op een rij:

 • Gratis meerdere masterclasses
 • Kortingskaarten voor onderstaande high-end make-up brands*
 • 4 Exclusive make-up events 
 • Gratis online modellenbank
 • Mogelijkheid om door te stromen naar de Art of Colors Agency
 • Jobselectie voor Promotion Partners en high-end make-up brands*
 • Drankjes

* NARS, M.A.C Cosmetics, INGLOT, NYX Cosmetics en Make Up For Ever