ANBOS
  • bel mij met meer info

  • mail mij met meer info

Landelijk diploma van het Kwaliteitscentrum-UV, partner van de ANBOS


Waarom een landelijk diploma visagie?

In 2010 is het landelijk diploma visagie tot stand gekomen in samenwerking met de branche vereniging ANBOS / Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging (KWC-uv) en enkele enthousiaste visagie scholen.

Het beroep van visagist is niet wettelijk beschermd. Dat betekent dat iedereen zich visagist mag noemen, of hij of zij een degelijke opleiding heeft gehad of niet.

Er zijn diverse visagie opleidingen, zowel regulier als particulier op scholen, van beroepsopleidingen tot korte kennismakingscursussen bij leveranciers van make-up merken. De duur van de verschillende visagie opleidingen verschilt van ca. 28 lessen van 3 uur tot 1 enkele avond. Er zijn zelfs scholen die een visagie opleiding via thuisstudie aanbieden.

Vanaf het eerste begin heeft Art of Colors het KWC-uv gesteund bij het ontwikkelen van een erkend basisdiploma visagie. Het eerste examen in Nederland voor het landelijk erkend diploma visagie is bij Art of Colors op 22 maart 2010 afgenomen.

Voor Art of Colors heeft een diploma pas waarde als deze voor het werkveld (fotografen, filmmakers, beautysc√®ne, et cetera) de garantie geeft dat de visagist die dat diploma heeft voldoende vaardigheden en kennis heeft om te worden ingezet bij professionele opdrachten. 

Als lid van de examencommissie maakt Art of Colors zich hard om het landelijk diploma visagie van het Kwaliteitscentrum-UV echt waarde te geven.

De opleiding visagie van Art of Colors leidt je op voor het examen van het landelijk diploma visagie.